Home / Rheden-Regiobode / Beroemde musici spelen flamenco in Ellecom

Beroemde musici spelen flamenco in Ellecom

ELLECOM – Los Hermanos Martínez y Morelo is het nieuwe trio rondom gitarist Eric Vaarzon Morel en saxofonisten Juan Martínez en Miguel Martínez. Deze gevierde musici staan zondag 17 februari op het podium van De Kapel in Ellecom voor een warmbloedig concert.

Eric Vaarzon Morel geldt als dè Nederlandse Flamenco gitarist. Hij woonde en werkte in Madrid en Sevilla en geniet inmiddels grote bekendheid op de internationale concertpodia. Juan Martínez is als baritonsaxofonist, artistiek leider en producer van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, dat regelmatig optredens geeft in China, Japan, Indonesië en Zuid Amerika.
Miguel Martínez studeerde in New York en speelt sinds de oprichting in de New Cool Collective Bigband. Zijn carrière als bandleider is indrukwekkend, met groepen als Martinez Move, Getxo en Barnicle Bill. Een ontmoeting tussen de drie in de Spaanse stad Cádiz, vormde de aanleiding voor deze samenwerking waarin flamenco en jazz elkaar verrijken. Geïnspireerd door gezamenlijke helden als Camarón de la Isla, Paco de Lucía, Chano Domínguez en Federico García Lorcan zijn dit spannende ontmoetingen met opwindende muziek in de unieke bezetting van sopraan/altsaxofoon, baritonsaxofoon en flamencogitaar. Het bijbehorende album Cádiz, canciones de ida y vuelta wordt op vrijdag 15 februari in het Concertgebouw in Amsterdam gelanceerd, en is al op zondag 17 februari in De Kapel in Ellecom live te beluisteren. Het concert begint om 15.00 uur, de entree bedraagt 12 euro. Wegens de verwachte grote belangstelling is het raadzaam om van tevoren te reserveren.

www.guustangelder.nl

Lees ook

Rhedense akkerranden ingezaaid met kruidenmengsel

GEM. RHEDEN – De randen van een flink aantal Rhedense akkers zijn over een paar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.