Home / Brummen-Regiobode / Al 65 jaar gelukkig samen

Al 65 jaar gelukkig samen

EERBEEK – Aandacht had Jo van Reen genoeg toen hij zich in zijn jonge jaren op de dansvloer begaf. Maar het was Toos Massink die de meeste indruk op hem maakte. Woensdag 6 februari waren de twee maar liefst 65 jaar getrouwd.

“Ik kon heel goed dansen, ging op de fiets naar alle danszalen in de regio. Maar zij kon er zeker ook wat van”, vertelt Jo van Reen (86) over zijn vrouw Toos (85). De twee hebben heel wat dansvloeren onveilig gemaakt en dat tot op late leeftijd. Jo moest zijn dansschoenen door een lage bloeddruk helaas aan de wilgen hangen, maar Toos doet nog steeds aan volksdansen. “En ik zit ook nog steeds bij de zang, Herleving”, vertelt ze.

Het echtpaar Van Reen heeft altijd een heel actief leven geleid. Na hun huwelijk woonden Jo en Toos samen met zijn moeder in Empe. Hij werkte bij de Lona, zij als hulp in de huishouding tot de kinderen kwamen: een zoon en een dochter. Daarnaast hadden ze een klein boerenbedrijfje, waar ze mee zijn gestopt toen ze zo’n dertig jaar geleden naar Eerbeek verhuisden.
Naast het dansen hield meneer erg van turnen. “Bij een ruzie op het voetbalveld kreeg ik een schop tegen mijn hoofd. Daarna ben ik daarmee gestopt en met turnen begonnen. Ik ben nog steeds heel lenig”, vertelt hij. Het turnen volgt hij nog steeds graag op televisie, maar nog liever kijken de twee naar voetbal. “Dan hoef je echt niet op visite te komen”, zeggen de kinderen. Dat Toos een voorliefde heeft voor Feyenoord en Jo PSV steunt, mag de pret niet drukken. “We plagen elkaar wel, maar hebben er nooit ruzie om.”
Ook ging het paar graag samen op reis. “We hebben met de bus heel Europa wel gezien”, vertelt Toos. Lange reizen zitten er niet meer in, maar Toos stapt nog steeds op de fiets voor de boodschappen. Ook het huishouden doet ze nog grotendeels zelf. “Ze maakt altijd alles netjes voor de hulp komt”, lacht Jo.

Ter gelegenheid van hun 65-jarig huwelijksfeest kwam woensdag burgemeester Alex van Hedel met zijn vrouw Graziella op visite. Ze brachten een kopie van de trouwakte mee als geschenk en bekeken op hun beurt de foto’s van het gezin, dat naast twee kinderen inmiddels vier kinderen en twee achterkleinkinderen telt. ‘s Middags was er feest bij Pijnappel in Loenen.

Foto: Linda Peppelman

Lees ook

Lotenverkoop Schaapscheerdersfeest

LOENEN – Ook in 2021 gaat het Schaapscheerdersfeest in Loenen niet door. Omdat het volgend …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.