Home / Brummen-Regiobode / Activiteiten voor mannen bij de Zonnebloem

Activiteiten voor mannen bij de Zonnebloem

BRUMMEN – Voor de mannen van Brummen organiseren de mannelijke vrijwilligers van de Zonnebloem in Brummen ook dit jaar weer activiteiten.
Het programma van de groep De Sleutelbloem loopt parallel aan dat van de Zonnebloem, maar is gevuld met andere activiteiten speciaal bedoeld voor de mannen.

Onlangs was er voor de mannen de opening van het nieuwe jaar met een ongedwongen bijeenkomst in het Restaurant De Vroolijke Frans. Deze zaal zal komend jaar weer regelmatig de locatie zijn voor een gezamenlijke koffie, een (fris) drankje en een snack.
Dit keer kwamen, naast de verhalen van en uit het dorp Brummen, ook de verhalen van de voormalige politieman Jan Willem Brummelkamp aan bod. Jan Willem ging terug in de tijd en vertelde over de tijd van veldwachters en Rijkspolitie. Dit leverde bijzondere wetenswaardigheden en meerdere beschrijvingen van enkele markante voorvallen op. Uiteraardwaren er ook verhalen van een meer recenter verleden en daarbij specifiek over de politietaken in Brummen en omgeving. Al met al werd het een verhaal met voor de aanwezigen meerdere punten van herkenning en soms gekoesterde herinneringen.

Lees ook

Jubileum Wereldwinkel Beekbergen

BEEKBERGEN – Wereldwinkel Beekbergen bestaat 35 jaar en daar wordt nog tot en met 16 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.