Home / Doesburg-Regiobode / 55-plussers Doesburg testen fitheid

55-plussers Doesburg testen fitheid

DOESBURG – Honderdtachtig 55-plussers hebben op zaterdag 2 februari een fitheidstest gedaan in Doesburg. Ze werden getest op bloeddruk, longinhoud, knijpkracht, schouderlenigheid, beenlenigheid, gewicht, lengte, vetpercentage, hand-oog coördinatie, reactiesnelheid en de conditie.

De test werd georganiseerd voor de gemeente Doesburg door Doesburg Beweegt in samenwerking met de Gelderse Sport Federatie (GSF), PlusFit en Fysiotherapie Ruesink. Dertig vrijwilligers stonden de Doesburgers bij tijdens de test. De organisaties is erg blij met de grote opkomst en laat weten dat de deelnemers tevreden waren en een goed beeld hebben gekregen van hun gezondheid. Na de testonderdelen hebben de deelnemers uitleg gekregen over de resultaten van de fysiotherapeuten van PlusFit en Fysiotherapie Ruesink.
Nu de deelnemers een goed beeld hebben gekregen van hun sterke en minder sterke punten kunnen ze aan de slag. Iedereen heeft van Doesburg Beweegt de Beweegwijzer ontvangen. Op deze Beweegwijzer staan zes verschillende activiteiten die geschikt zijn voor 55-plussers. Meer informatie is te vinden op www.doesburgbeweegt.nl (klik op de button van de Beweegwijzer voor alle activiteiten).
Mochten er vragen zijn over de Fitheidstest of over de Beweegwijzer, neem dan kan contact worden opgenomen met Ward Terpstra van Doesburg Beweegt via tel. 06-37283518 of via e-mailadres ward@doesburgbeweegt.nl.

www.doesburgbeweegt.nl

Lees ook

Meander leest Meander

VELP – Meander is het nieuwe stripfiguurtje dat kinderen in Rheden wat moet bijbrengen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.