Home / Doesburg-Regiobode / Zesde Winterfair in Giesbeek

Zesde Winterfair in Giesbeek

GIESBEEK – Op zondag 6 januari wordt voor de zesde keer de winterfair gehouden in Giesbeek. Bezoekers kunnen van 10.30 uur tot 17.00 uur terecht in de Martinuskerk. De opbrengst van de fair is voor de Giese Toren.

Er wordt tal van goederen en uiteenlopende activiteiten aangeboden. Er zullen streekproducten te koop zijn, er zijn standjes met curiosa, brocante, boeken, cadeauartikelen, kaarten, brei- en wolartikelen, glaswerk en lederen lappen. In de hobbyhoek kunnen bezoekers zich vergapen aan schilderkunst, hout en beeldencreaties. Ook worden er sieraden van zilver en aluminium gemaakt en verkocht.

De Midwinterhoornblazers uit Doesburg zijn aanwezig en ook de kerststal zal niet ontbreken. Net als voorgaande jaren is er zang, dans en muziek. De Vrienden van de Giese Toren staan garant voor spetterende optredens van het jeugdorkest van Fanfare St.Gregorius, een optreden van Dans Je Fit uit Zevenaar, Clown Duf, het trio Carmelita uit Varsseveld en de Doesburgse Smartlappers. Verder is er een kamertje ingericht voor Tarot-kaartlegging.

Bij de entree van de kerk vinden bezoekers de bekende saxofonist Ben Wissink; de opbrengst in de hoed gaat naar KIKA. Ook worden er versnaperingen aangeboden op de fair. Er is een welkomsdrankje, chocomel, koffie,thee en wafels, erwtensoep en worst.

Fotograaf Ronald Lubbers laat regionaal werk (foto) zien tijdens de fair. Op een groot scherm worden foto’s geprojecteerd die hij afgelopen jaren maakte van Giesbeek en omgeving. Vele hiervan zijn gepubliceerd op de Facebook-pagina Ronald Lubbers Photography. Het eiland Giese Kop is een steeds terugkerend beeld, maar ook de Giese toren is meestal op de foto’s te zien. Sinds de bouw van de toren in 2011 markeert deze het dorp Giesbeek vanuit de verte. Ronald heeft daar in zijn foto’s dankbaar gebruik van gemaakt.

De Winterfair is vrij toegankelijk, maar een collectebus zal niet ontbreken.

Foto: Ronald Lubbers

Tel. 06 – 10252829
www.giesbeektorenhoog.nl

Lees ook

DoesburgVertelt zoekt spullen van Ubbink

DOESBURG – Op de plek waar nu Gieterij Doesburg ligt startte Barend Ubbink in 1896 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.