Home / Brummen-Regiobode / Zangvereniging Herleving bestaat honderd jaar

Zangvereniging Herleving bestaat honderd jaar

EERBEEK – Op 7 januari 2019 bestaat de gemengde zangvereniging Herleving uit Eerbeek honderd jaar en is daarmee één van de oudste verenigingen in Eerbeek. Het jaar 2019 staat in teken van dit honderdjarig bestaan waarin verschillende activiteiten zijn gepland.

Op zaterdag 12 januari is er een gezellige middag voor koorleden en hun partners. Op zondag 14 april geeft het koor een jubileumconcert met medewerking van Martin Hurkens, tenor uit Limburg en winnaar van Hollands Got Talent. Daarna geeft Herleving op zondag 30 juni nog een concert in samenwerking met de Stichting MET. Deze festiviteit vindt plaats in de Eerbeekse Muziekkoepel. Het jubileumjaar wordt afgesloten op zondag 22 december met een kerstconcert in samenwerking met het Brummens Mannenkoor en de sopraan Anke ter Riet.

De aanloop naar de oprichting van Herleving begint rond 1900. Toen had het hoofd van de Eerbeekse dorpsschool, de heer Geerlings, het koor Zanglust opgericht en geleid. Zijn vertrek in 1913 had het gevolg dat het koor werd opgeheven. Op 7 januari 1919 werd na een zangloze periode, opnieuw een Eerbeeks zangkoor opgericht met de toepasselijke naam Herleving onder leiding van H.A. Grizell.
Herleving bestaat thans uit ruim veertig zangeressen en zangers onder leiding van hun dirigent Rien van Heerde uit Kampen en het koor wordt begeleid door hun vaste pianiste Gery Versteegt uit Apeldoorn.

Lees ook

Cederweg in Klarenbeek kleurt oranje

KLARENBEEK – In veel straten in dorpen en steden wapperen nu vrolijk de oranje vlaggetjes. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.