Home / Rheden-Regiobode / Winteropenstelling kasteel en park Rosendael

Winteropenstelling kasteel en park Rosendael

ROZENDAAL – Vanaf januari 2019 is kasteel en park Rosendael elke zondag van 11.00 tot 16.00 uur geopend. In voorgaande jaren ging het kasteel van 1 november tot 1 april dicht. In deze periode vond de grote housekeeping en collectie- en gebouwenbeheer plaats.

Met dank aan de afdeling bouwkunde en musea & collecties van Geldersch Landschap & Kasteelen en de inzet van vele betrokken vrijwilligers, vinden deze activiteiten nu verspreid over het jaar plaats, waardoor het nu mogelijk is om het kasteel jaarrond open te stellen, te beginnen met een dag per week.
De bekende tuinsieraden zoals de Bedriegertjes zijn in de winter ingepakt, maar bezoekers kunnen genoeg bijzondere plekken ontdekken; een kijkje nemen tussen de stammen van de reuzenlevensboom, het water oversteken via de stapstenen en als het mooi weer is een blik werpen in de Oranjerie, die nu fungeert als winterstalling voor de kuipplantencollectie.
Voor de openstelling zoekt kasteel Rosendael nog diverse vrijwilligers, onder andere voor rondleidingen en voor de kaartverkoop bij de receptie.

rosendael@glk.nl

Lees ook

Kerkbalans van start aan de Veluwezoom

REGIO – Halverwege de maand januari starten veel kerken en parochies in Nederland met de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.