Home / Brummen-Regiobode / Wethouders nemen geen zitting in bestuur Sportkompas

Wethouders nemen geen zitting in bestuur Sportkompas

BRUMMEN – Het nieuwe, tijdelijke, bestuur van stichting Sportkompas in Brummen wordt niet gevormd door de wethouders Steinweg, Van Ooijen en Pierik. Dit was weliswaar het voorstel van het college, maar hier ging de gemeenteraad niet mee akkoord.

Het college van burgemeester en wethouders had voorgesteld om wethouders Peter Paul Steinweg, Eef van Ooijen en Jolanda Pierik voor maximaal een half jaar het bestuur van deze stichting te laten vormen. In de laatste vergadering van 2018 vroeg het college de raad om wensen en bedenkingen hierover kenbaar te maken. VVD, D66, GroenLinks en Democratisch Brummen waren het niet eens met dit voornemen, mede omdat er dan een ongewenste ‘dubbele petten’-situatie ontstaat. Namens het college liet sportwethouder Margriet Wartena weten dat het college aan de oproep van de raad gehoor geeft.

De bestuursleden van Stichting Sportkompas zijn per 1 januari afgetreden. Normaal gesproken moet een stichtingsbestuur dan zelf voorzien in ontstane vacatures. Vanwege het maatschappelijke belang voor de instandhouding van Stichting Sportkompas en een goede voortzetting van alle werkzaamheden die onder de verantwoordelijkheid van deze stichting worden uitgevoerd, maakte het college het voornemen bekend om voortvarend tot een tijdelijk bestuur te komen. Daarmee kan de stichting blijven bestaan en komt de bedrijfsvoering bij Stichting Sportkompas niet in gevaar. Door deze tijdelijke oplossing ontstaat er in de ogen van het college rust waarbij er op een zorgvuldige manier gewerkt kan worden aan een goede basis voor een nieuw bestuur.

In het door de VVD ingediende en door GroenLinks, D66 en Democratisch Brummen gesteunde amendement is opgeroepen om het gesprek met het stichtingsbestuur aan te gaan om te komen tot een andere oplossing. Na aandringen uit de raad liet Wartena namens het college weten dat het voornemen om als gemeente tijdelijk zitting te nemen in het stichtingsbestuur geheel van tafel is. Het college zei wel indringend in gesprek te gaan met het bestuur van stichting Sportkompas om te kijken welke oplossingen wel mogelijk zijn.
De Stichting Sportkompas is sinds begin dit jaar verantwoordelijk voor het beheer van drie sportaccommodaties in de gemeente Brummen, te weten De Bhoele, Rhienderoord en gymzaal Lorentzstraat, en het stimuleren van sport, beweging en gezondheid.

Lees ook

Cederweg in Klarenbeek kleurt oranje

KLARENBEEK – In veel straten in dorpen en steden wapperen nu vrolijk de oranje vlaggetjes. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.