Home / Brummen-Regiobode / WerkFit op tijd klaar voor nieuwe jaar

WerkFit op tijd klaar voor nieuwe jaar

EERBEEK – Het pand aan de Kollergang 14 in Eerbeek wordt ingericht voor WerkFit. Hier gaat de gemeente Brummen mensen die tijdelijk niet bij een reguliere werkgever aan de slag kunnen ‘werkfit’ maken, zodat zij weer volop mee kunnen doen in de samenleving.

De gemeente Brummen besloot vorig voorjaar uit de gemeenschappelijke regeling Delta te stappen en zelf de taken en verantwoordelijkheden op te pakken die horen bij de begeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Verantwoordelijk wethouder Jolanda Pierik is blij dat het is gelukt het pand op tijd in te richten, zodat deze groep inwoners hier vanaf 2 januari terecht kon. Het pand is voorzien van een herkenbaar logo.

Met ingang van het nieuwe jaar is de gemeente verantwoordelijk voor alle taken op het gebied van sociale werkvoorziening die Delta tot dusver voor Brummen uitvoerde. Deze taken krijgen nu dus een plek in het pand aan de Kollergang 14 in Eerbeek, waar ook activiteiten op het gebied van arbeidsmatige dagbesteding en de participatiewet plaatsvinden. Wethouder Pierik: “We hebben als gemeente Brummen de visie om de dienstverlening aan onze inwoners zoveel mogelijk dicht bij de inwoners te organiseren. Dit volgens het principe van één gezin, één plan, één regisseur. Inwoners hoeven minder vaak hun verhaal opnieuw te vertellen en de persoon of het gezin krijgt beter op elkaar afgestemde zorg vanuit ons Team voor Elkaar”
Vanuit het pand worden ook mensen met een participatiewet-uitkering beter en op maat ondersteund bij het vinden van een nieuwe baan. “Daarbij wordt volop ingezet op het ontwikkelen en benutten van talenten van mensen”, aldus de wethouder.

Lees ook

Zwaar vuurwerk aangetroffen

EERBEEK – Een 26-jarige man uit Eerbeek is woensdag 23 juni aangehouden voor handel in …

One comment

  1. wmm hoogstraaten

    Werkfit Brummen is uitstekend in staat gebleken kwetsbare mensen op de kast te jagen.
    Als voormalig gemeenteraadslid met 12 jaar ervaring op het sociale domein én als arbeidsdeskundige schaam ik mij plaatsvervangend voor de werkwijze van een medewerkster binnen deze dienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.