Wereldkampioenen bij De Gevleugelde Vrienden

VELP – Vogelvereniging De Gevleugelde Vrienden in Velp heeft sinds kort enkele wereldkampioenen binnen de gelederen. René en Freddie wisten bij de wereldshow in Zwolle een eerste plaats in de wacht te slepen.

René Poessenauw presenteerde in Zwolle een halsband parkiet. Fred van den Anker bracht zijn mooiste roodstruit parkiet opaline naar Zwolle. Beide dieren waren goed voor een eerste plaats in hun categorie. Het resultaat van deze wereldshow is een bekroning van hun kweek van dit jaar.

Beide kwekers zijn lid van de De Gevleugelde Vrienden, een kleine vereniging met enthousiaste vogelkwekers en veel vogels van zeer goede kwaliteit. De leden houden zich bezig met zowel kleurkanaries en postuurkanaries als tropische vogels en parkieten. Kwekers sturen met regelmaat hun mooiste dieren in naar de onderlinge show in Velp, de districtsshows en nu de wereldshow in Zwolle.
De vereniging zetelt in de voormalige Dr. Van Voorthuizenschool aan de Schoolstraat 12 in Velp. Hier is elke eerste dinsdag van de maand een inloop. Kwekers komen bijeen om hun ervaringen te delen met andere sportvrienden. De vereniging is landelijk aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBvV), die op haar beurt is aangesloten bij het internationale COM (Confederation Ornithologie Mondial).

www.gevleugeldevriendenvelp.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.