Home / Belangrijk / Waterrad terug bij De Hunekamp

Waterrad terug bij De Hunekamp

LOENEN – Het bedrijvencentrum De Hunekamp aan de Imbosweg in Loenen was van oudsher een papierfabriek en later een wasserij. De familie Aarnink heeft hier lange tijd een textielreiningsbedrijf gehad. Na de overname door andere wasserijen dreigde door overplaatsing van activiteiten een sluiting. Het pand stond enige jaren leeg. Willem Dikker Hupkes, die met zijn bedrijf Blanken Controls uit zijn jasje was gegroeid bij het bedrijvencentrum De Smederij, kocht het oude pand met nieuwe aanbouw. Hij liet De Hunekamp grondig renoveren. Hierin is nu een flink aantal bedrijven gevestigd.

Van oudsher hoorde bij het pad een waterrad. Het water van de Molenbeek, die ontspringt in de bossen van Groenouwe, liet vroeger dit rad draaien. Het rad verdween in de loop der jaren. Om de herinneringen aan de papiertijd te laten herleven liet Dikker Hupkes een miniwaterrad maken. Bij de herinrichting van de tuin bij De Hunekamp kreeg het waterrad weer een mooi plekje. Als er geen water is van de Molenbeek, zorgt een pompsysteem toch dat het water blijft stromen en het rad blijft draaien.

Foto Johan Geerdink

Lees ook

Cultureel aanbod op Brummense basisscholen voortgezet

GEM. BRUMMEN – Het convenant Cultuureducatie, dat door alle schoolbesturen en Stichting Welzijn Brummen in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.