Waardering voor vrijwilligers

DIEREN – Tijdens een feestelijke bijeenkomst, zaterdag 19 januari in de aula van Het Rhedens in Dieren, zijn de vrijwilligersprijzen van de gemeenten Rheden en Rozendaal weer uitgereikt. Uit de 57 aanmeldingen die Het Loket Vrijwilligerswerk van Radar Uitvoering Oost binnen heeft gekregen, werden twaalf kandidaten genomineerd in vier categorieën.

Tijdens de vrijwilligersavond werd Bas de Lijster verkozen tot winnaar in de categorie vrijwilliger jonger dan 35 jaar. In de categorie boven de 35 jaar won Maryon Snelder. Quinta Eesentia, een groep die zingt voor mensen in hun laatste levensfase, won in de categorie vrijwilligersgroepen, buurtprojecten en teams. Dierentehuis Arnhem en omstreken kreeg de prijs in de categorie vrijwilligersorganisaties. Alle winnaars ontvingen een symbolisch beeldje en een geldprijs van 400 euro. De geldprijs dient ten goede te komen aan de organisatie of het buurtinitiatief.

Alle twaalf genomineerden genomineerden ontvingen een certificaat en een tegoedbon. In de categorie onder 35 jaar waren dat Daniëlle Zweers, Dana Matser en Bas de Lijster. In de categorie boven de 35 jaar Abdulqadir Mougrabi, Maryon Snelder en Wouter Soeverein. In de categorie vrijwilligersgroepen buurtprojecten en -teams waren de genomineerden Voedselbanktuin de Steeg, Initiatiefgroep Dieren West en Quinta Essentia en in de categorie vrijwilligersorganisaties Dierentehuis Arnhem en omstreken, Stichting Vier het Leven – regio Dieren en Telefooncirkels gemeente Rheden.

De Vrijwilligersprijs is een initiatief van de gemeente Rheden en gemeente Rozendaal. Deze gemeenten hebben de prijs in het leven geroepen als blijk van waardering en ter stimulering van het vrijwilligerswerk in de gemeente Rheden en Rozendaal.

Foto: Han Uenk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.