Vrijwilligers gevraagd voor het overzetten van padden

DIEREN – De paddenwerkgroep Rheden gaat vanaf 15 februari tot en met half april weer padden overzetten langs een deel van de Harderwijkerweg in Dieren en de Middachterallee tussen Ellecom en De Steeg. De werkgroep kan hierbij nog hulp van vrijwilligers gebruiken.

Op 15 en 16 februari worden weer schermen geplaatst om de padden en kikkers te vangen. Vanaf dan brengen vrijwilligers twee maal per etmaal de padden en kikkers naar de overkant van de weg, zodat ze veilig bij hun voortplantingsgebieden kunnen komen. De vrijwilligers starten in de avond rond 21.00 uur. De volgende ochtend wordt gecontroleerd of er later in de nacht nog padden in de emmers terecht zijn gekomen. Onderzoek wijst uit dat zonder deze hulp zo’n 30 tot 40 procent van de padden wordt plat gereden.
Meestal wordt met twee vrijwilligers gewerkt. Afhankelijk van de beschikbaarheid worden de vrijwilligers eens of vaker per week ingepland. Naast het overzetten van de padden kan ook nog hulp gebruikt worden bij het ingraven van de vangemmers. Dit gebeurt op 15 februari aan de Harderwijkerweg. Het plaatsen van het scherm en de vangemmers op de Middachterallee gebeurt op 16 februari.

Op woensdag 30 januari houdt de paddenwerkgroep om 19.30 uur een informatieavond in de Oase in Dieren. Tijdens de avond wordt meer informatie gegeven en aanwezigen kunnen vragen stellen. Daarnaast kunnen belangstellenden contact opnemen met Marko Sinke via paddenrheden@gmail.com of tel. 06 – 20828807.

paddenrheden.simplesite.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.