Vrijwilliger van de Maand: Joep Luykx

DOESBURG – Joep Luykx is de nieuwe Vrijwilliger van de Maand bij de Buurtacademie in Doesburg. Velen zullen hem kennen als één van die actieve Taalmaatjes die Doesburg rijk is.

Joep (rechts op de foto, naast zijn Syrische maatje) is grootgebracht met het motto ‘je moet je werk doen èn je moet nuttig zijn’. Dat is terug te zien in zijn hele leven, ook nu hij gepensioneerd is. Het helpt Joep bij zijn actieve levensstijl dat hij nieuwsgierig en betrokken is. Ook is hij makkelijk te strikken voor leuke activiteiten. “Als ik het tenminste zinvol vind”, zegt hij daarover.

Vele projecten in het buitenland hebben Joeps interesse in andere culturen gevoed. En dat is nu zeer bruikbaar bij zijn vrijwilligerswerk als Taalmaatje. Joep heeft inmiddels maatjes gehad uit Azerbeidzjan, Afghanistan en Syrië, die hij heeft geholpen de basis van de Nederlandse taal machtig te worden. Joep begeleidt zijn maatjes, maar doet meer dan dat. Soms vindt hij werk voor ze, maar vooral leeft hij met ze mee.
“Al zijn dit maar woorden, de hele houding van Joep is er één van interesse, betrokkenheid en hulpvaardigheid. Zijn activiteiten voeden hem, geven hem energie en dat is te merken. Joep is met recht een Vrijwilliger van de Maand”, aldus de organisatie van de Buurtacademie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.