Home / Brummen-Regiobode / Voorronde Nationale Voorleeswedstrijd in bibliotheek Brummen

Voorronde Nationale Voorleeswedstrijd in bibliotheek Brummen

BRUMMEN – De Bibliotheek Brummen|Voorst houdt zaterdag 2 februari in Brummen de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Tien schoolkampioenen uit de groepen zeven en acht lezen voor uit een door hen zelf gekozen boek. Deze schoolkampioenen zijn gekozen via voorrondes in de klas.

De driekoppige jury wordt voorgezeten door burgemeester Alex van Hedel. Het publiek bestaat uit introducés van de schoolkampioenen. De boeken waar de schoolkampioenen uit voorlezen, vormen een mooie mix van spannende, ontroerende en humoristische verhalen van op dit moment populaire auteurs. De kinderen mogen ieder vijf minuten voorlezen. De voorleeswedstrijd begint om 15.00 uur in de bibliotheek van Brummen.

De komende maanden gaan de schoolkampioenen met elkaar de competitie aan tijdens lokale, regionale en provinciale voorrondes. De landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd 2019 vindt plaats op woensdag 22 mei in Schouwburg Amstelveen.

www.denationalevoorleeswedstrijd.nl

Lees ook

Lotenverkoop Schaapscheerdersfeest

LOENEN – Ook in 2021 gaat het Schaapscheerdersfeest in Loenen niet door. Omdat het volgend …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.