Home / Brummen-Regiobode / VoorleesExpress begint nieuwe jaar goed

VoorleesExpress begint nieuwe jaar goed

BRUMMEN / EERBEEK – De voorlezers van de VoorleesExpress van bibliotheek Brummen | Voorst rondden op 7 januari het project Twintig Weken Voorlezen in Gezinnen af. Tien kinderen in Brummen en Eerbeek verdienen hiermee hun welverdiende voorleesdiploma, een cadeauboek en foto als herinnering aan het wekelijkse voorleesmoment bij hun thuis.

De VoorleesExpress is een activiteit van Bibliotheek Brummen|Voorst en bedoeld om kinderen met een taalachterstand een taalsteuntje in de rug te geven. Tijdens de wekelijkse voorleesbezoeken van een vrijwilliger genieten kinderen mee met leuke prenten- en zoekboeken, informatieve boeken over hun lievelingsdier en favoriete sport. Samen taalspelletjes doen met hun ouders nodigt hen uit om extra taalvaardig te worden. Onderdeel van het voorleestraject is een bezoek met rondleiding aan de lokale bibliotheek en het verkrijgen van een gratis bibliotheekpas. De inzet is dat ouders in de loop van twintig weken de voorleesroutine geleidelijk van de vrijwilligers gaan overnemen.
Wie zin heeft om mee te doen, kan zich aanmelden via www.bibliotheekbrummenvoorst.nl of www.voorleesexpress.nl.

Lees ook

Auto over de kop in centrum Rheden

RHEDEN – Op de Groenestraat in het centrum van Rheden is zondagochtend een auto over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.