Home / Rheden-Regiobode / Vivare maakt tuinen Mauritsstraat alsnog puinvrij

Vivare maakt tuinen Mauritsstraat alsnog puinvrij

VELP – Een bewoner van de Mauritsstraat in nieuwbouwwijk Beltjeshof in Velp vond in oktober (mogelijk) asbest in zijn tuin. Hierop heeft eigenaar woningbouwvereniging Vivare onderzoek laten verrichten door firma Certicon Bodemexperts.

Uit het onderzoek blijkt dat de kwaliteit van de grond ruimschoots voldoet aan alle kwaliteitseisen. Of dat betekent dat de grond nu asbestvrij is, kon de woordvoerder van Vivare niet zeggen. Maar omdat er de afgelopen maanden wel puin- en asbestresten zijn aangetroffen, heeft Vivare toch besloten om de tuinen van de woonblokken aan de Mauritsstraat door te spitten om de eventuele nog aanwezige puin- en asbestresten te verwijderen. De tuinen in de nieuwbouwwijk waren nog niet ingericht, dus de werkzaamheden kunnen relatief gemakkelijk worden uitgevoerd.

Op 26, 27 en 28 november voert de firma Roseboom in opdracht van Vivare werkzaamheden uit om de grond in de tuinen aan de Mauritsstraat alsnog puinvrij te maken. De bewoners van de betreffende woningen hebben hier maandag 19 november een brief van in de brievenbus gekregen.

Lees ook

Iedereen mag meedoen aan Dierense Speeltuin Got Talent

Feest in Dierense Speeltuin bij opening natuurspeelplaats en viering 75-jarig bestaan DIEREN – Nog een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.