Home / Nieuws / Vijftig jaar actief lid van het Rode Kruis

Vijftig jaar actief lid van het Rode Kruis

DIEREN – Cor en Annie Zeldenthuis zijn maandag 28 januari in het zonnetje gezet door het Rode Kruis, afdeling Veluwezoom. Ze zijn beiden maar liefst vijftig jaar actief als EHBO’er.

Annie meldde zich op 1 oktober 1968 aan bij het Rode Kruis en een maand later volgde Cor dat voorbeeld ook als vrijwilliger. Ze bleven elkaar én het Rode Kruis al die jaren trouw en verleenden op menig evenement eerste hulp, tegenwoordig een van de speerpunten van het Rode Kuis. Ze hebben zich in de afgelopen vijftig jaar ingezet als noodhulpverlener, evenementhulpverlener en eerstehulpverlener. En nog steeds zijn ze als vrijwilliger actief bij evenementen.

Naast hun activiteiten bij het Rode Kruis is het echtpaar ook in het bezit van het diploma EHBO bij het Oranje Kruis. Cor gaf als instructeur jarenlang in Doesburg de cursus EHBO aan de Rode en Oranje Kruis-vrijwilligers. Sinds een jaar of tien zijn Cor en Annie actief bij de afdeling Veluwezoom, voorheen afdeling Rheden-Rozendaal. Annie zorgde altijd met liefde voor de koffie en voelde zich verantwoordelijk voor de geldigheid van de diploma’s binnen de afdeling.
De Rode Kruis-afdeling Veluwezoon is ontzettend trots op dit duo: “Als afdeling konden en kunnen we nog steeds een beroep op ze doen. Indien nodig staan ze altijd klaar. Menig keer kwamen ze even terug van de camping in Hattem om bij een evenement EHBO-dienst te draaien.” Het paar had de wens de vijftig jaar vol te maken en dat is gelukt. Ze blijven nog even verbonden als vrijwilliger, maar zijn van plan in mei dit jaar af te zwaaien.

Lees ook

Auto over de kop in centrum Rheden

RHEDEN – Op de Groenestraat in het centrum van Rheden is zondagochtend een auto over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.