Home / Doesburg-Regiobode / Victor Steeman komt uit in het WK Superbike

Victor Steeman komt uit in het WK Superbike

LATHUM – Motorcoureur Victor Steeman uit Lathum zal in 2019 uitkomen in de WorldSSP 300 klasse van het World Superbike kampioenschap. Hij heeft hiervoor een overeenkomst getekend met het Duitse Team Freudenberg.

Deze kans voor Steeman is mede mogelijk gemaakt door voormalig Nederlands kampioen 250cc Hans Smees (hier samen op de foto). Smees zal Steeman, evenals afgelopen seizoen, ook aankomend seizoen begeleiden in het nieuwe team. Steeman is lid van de Hengelose auto- en motorclub Hamove.
Nadat eerder onder andere de Nederlandse rijders Scott Deroue (ook lid van Hamove), Robert Schotman en Jeffrey Buis hun deelname al bevestigden om komend seizoen uit te komen in de WorldSSP 300 klasse van het World Superbike kampioenschap, is nu ook Victor Steeman verzekerd van een start. Steeman tekende hiervoor onlangs een overeenkomst met het Team Freudenberg. Binnen het team van Freudenberg wordt de Nederlander in 2019 de teamgenoot van Duitse rijders Max Kappler en Jan-Ole Jähnig. Net als de afgelopen jaren zal het Duitse team gebruik blijven maken van KTM RC 390R motoren.
Victor Steeman: “Ik ben erg blij dat ik in 2019 met Team Freudenberg kan werken. Ik heb er altijd al van gedroomd om in een professioneel team met een KTM RC 390R deel te nemen aan de World Supersport 300. Tijdens een test begin december heb ik het team leren kennen en ik vind de manier waarop ze samenwerken erg leuk. Ik ben hard aan het werk om superfit te zijn voor het seizoen. Mijn plan is om alles te geven, zodat ik de beste positie kan bereiken op basis van het pakket dat ik van het team krijg. Ik wil zoveel mogelijk punten behalen om aan het einde van het seizoen met een goede positie te bezetten. Ik kijk uit naar 2019!”
Carsten Freudenberg: “Ik heb Victor een tijdje in de gaten gehouden. Hij heeft altijd indruk op mij gemaakt! Victor is zeer vastberaden op de motor en vooral zijn inzet inspireert mij. In de IDM was hij de belangrijkste tegenstander voor Max en Jan-Ole. Daarnaast was zijn korte optreden in het WK afgelopen seizoen zeer indrukwekkend. Hij kent de KTM al goed, wat een goede basis was voor de onlangs verreden test in Spanje. Hij was snel en voelde zich op zijn gemak bij het team. Nu moet iedereen zich blijven concentreren, dan hebben we de beste voorwaarden voor 2019!“

Foto: Henk Teerink

Lees ook

Enthousiast drietal gaat voor meer kunst en cultuur in Eerbeek

EERBEEK – Ineke van Elk, Geke Luca en Henk Steinvoort hebben de handen ineen geslagen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.