Home / Rheden-Regiobode / Veel animo voor reanimatiecursus Rheden

Veel animo voor reanimatiecursus Rheden

GEM.RHEDEN – Op verschillende locaties in de gemeente Rheden starten in februari erkende reanimatiecursussen. De gemeente Rheden betaalt een deel van de cursuskosten, zodat deelnemers maar 10 euro hoeven te betalen. Afgelopen maandag zat de cursus al zo goed als vol.

In Nederland krijgen wekelijks zo’n driehonderd mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Wanneer iemand een hartstilstand krijgt, is snel handelen van levensbelang. Deelnemers leren in de cursus hoe je een hartstilstand herkent, hoe je moet reanimeren en hoe je een Automatische Externe Defibrillator (AED) bedient. Dat is een draagbaar apparaat waarmee het hartritme weer hersteld kan worden door het geven van een elektrische schok.
Na afloop ontvangen deelnemers een certificaat. Met dit certificaat kunnen zij zich aanmelden als burgerhulpverlener bij HartslagNu. Burgerhulpverleners krijgen via een sms of app een oproep om eerste hulp te verlenen tot de ambulance komt. Voorwaarde is dat burgerhulpverleners jaarlijks een herhalingscursus volgen bij een EHBO-vereniging of het Rode Kruis.

De gemeente Rheden heeft EBA Veiligheidsgroep opdracht gegeven om er samen met lokale verenigingen voor te zorgen dat meer mensen kunnen reanimeren en als burgerhulpverlener beschikbaar zijn. EBA verzorgt de trainingen samen met EHBO-verenigingen, het Rode Kruis Veluwezoom en ontmoetingskerk De Boecop in De Steeg. De cursussen zijn op verschillende locaties in de gemeente Rheden en starten in februari. Op www.rhedenreanimeert.nl staan de verschillende data en locaties. Of er nog nieuwe cursusdata bijkomen vanwege de grote animo, was begin deze week nog niet bekend.

Naast voldoende burgerhulpverleners is een goed netwerk van AED’s in de buurt belangrijk bij de eerste hulp bij een harstilstand. Hoe meer AED’s zijn aangemeld bij HartslagNu, des te sneller de reanimatie kan starten. Op veel plekken in de gemeente Rheden hangen AED’s. De gemeente vraagt inwoners en organisaties om hun AED aan te melden via hartslagnu.nl.

Lees ook

Rheden soepeler met kleine bouwplannen

GEM. RHEDEN – De gemeente Rheden wil kleine bouwplannen voor maximaal drie woningen op achterterreinen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.