Uitvoeringen van de Gulle Lach

LOENEN – Toneelvereniging De Gulle Lach uit Loenen is al weer volop aan het repeteren voor de komedie die begin februari op de planken wordt gebracht. De vereniging heeft dit jaar de keuze laten vallen op een blijspel in drie bedrijven van Bernd Gumbold, getiteld Spieker Willem’, wat he’j toch uutvrèten.

Het stuk speelt zich af in de werkplaats van dorpstimmerman Willem Spijker, ook wel Spieker Willem genoemd. Het publiek krijgt een kijkje in wat er allemaal kan gebeuren, wanneer nagenoeg het hele dorp naar het feest van de plaatselijke muziekvereniging is geweest. Zoals Willem Spijker het in het stuk al zegt, is het probleem met de muzikanten dat ze geen maat weten te houden en dan heeft hij het niet over de muziek, maar over de mate van innemen. En de gevolgen van dat innemen, blijken de volgende dag. Wie weet nog wat er precies is gebeurd? Dat is de grote vraag.
De toneelspelers zijn al flink aan het oefenen en onder de bezielende regie van Sophia Praat hebben de verschillende personages in het stuk al behoorlijk handen en voeten gekregen en het lijkt erop, dat verschillende rollen de verschillende spelers werkelijk op het lijf geschreven zijn.

Dit jaar heeft de vereniging besloten de uitvoeringen in begin februari te laten plaatsvinden in het Dorpscentrum De Brink en wel op zaterdag 2 februari om 20.00 uur, zondag 3 februari om 14.00 uur en maandag 4 februari om 19.30 uur. Kaarten kosten 6 euro per stuk en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Spar Bonder te Loenen, Tabor Primera te Eerbeek en, indien nog voorradig, bij de ingang van de zaal.
Voor de generale repetitie op vrijdagavond 1 februari zijn diverse groepen gehandicapten uitgenodigd van onder andere GG-Net, Philadelphia Tehuizen, de Groote Modderkolk en van Pluryn, voor wie de vereniging op deze wijze een prachtige avond uit wil verzorgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.