Tweede serie voordelige reanimatiecursussen volgt

RHEDEN – Er komt een tweede serie reanimatiecursussen voor een tientje, zo laat de gemeente Rheden weten. De eerste serie was binnen mum van tijd volgeboekt.

De gemeente Rheden biedt inwoners de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief een cursus reanimatie te volgen. De gemeente betaalt een deel van de cursuskosten, zodat deelnemers zelf maar 10 euro hoeven te betalen. De eerste serie cursussen zat vrijwel direct zo goed als vol, maar voor de mensen die achter het net hebben gevist, is er goed nieuws: er komt nog een tweede serie voordelige cursussen.
“We hebben budget vrijgemaakt om tweehonderd cursussen aan te bieden voor een laag tarief”, laat een woordvoerder van de gemeente Rheden weten. “Tot nu toe hebben een kleine negentig mensen zich aangemeld, dus er is nog budget voor een tweede serie dit jaar.” Wanneer deze cursussen worden ingepland, is nog niet duidelijk.
De gemeente benadrukt dat er, hoewel misschien minder voordelig, naast deze cursussen met korting genoeg andere mogelijkheden zijn om een cursus reanimatie of EHBO te volgen bij bijvoorbeeld het Rode Kruis.

De gemeente betaalt mee aan de reanimatiecursussen omdat ze hoopt dat de mensen die met de cursus een certificaat behalen en kunnen reanimeren, zich ook aanmelden als burgerhulpverlener bij HartslagNu.nl. Als iemand wordt getroffen door een hartstilstand krijgen burgerhulpverleners via een sms of WhatsApp-bericht een oproep om hulp te verlenen tot de ambulance komt.
Daarbij kan gebruik worden gemaakt van een Automatische Externe Defibrillator (AED), die op steeds meer plaatsen te vinden is. Het is belangrijk een goed netwerk te hebben van AED’s. De gemeente Rheden hoopt dat er meer initiatieven volgen om een AED te realiseren in de buurt of bij de sportvereniging en vraagt inwoners en organisaties hun AED aan te melden via HartslagNu.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.