Home / Brummen-Regiobode / Tweede kick-offbijeenkomst Herenboerderij De Groote Modderkolk

Tweede kick-offbijeenkomst Herenboerderij De Groote Modderkolk

LOENEN – Een betrokken en ondernemende groep bewoners verkent sinds de zomer van 2018 de mogelijkheid om op boerderij De Groote Modderkolk in Loenen een Herenboerderij op te richten. Zaterdag 12 januari is er een tweede kick-offbijeenkomst voor mensen die aan willen haken bij dit initiatief.

Een Herenboerderij is een kleinschalig gemengd bedrijf, een coöperatie van consumenten die grip hebben op hun eigen eten in de eigen regio. Ze vormen uit hun midden zelf het bestuur, delen samen de kosten en beslissen wat er geproduceerd wordt op de boerderij. Een professionele boer doet het dagelijkse werk en de leden krijgen iedere week duurzame groenten, fruit, eieren en vlees van hun eigen boerderij. Een vernieuwende en duurzame manier van omgaan met voedsel, natuur en landbouw.

Er is een aantal mijlpalen op de weg naar een Herenboerderij. De HerenBoerderij Groote Modderkolk zit in de fase dat ze genoeg huishoudens moet vinden die concreet toezeggen dat zij meedoen aan de coöperatie. Zaterdag 8 december was de eerste kick-off bijeenkomst met een sfeervolle ontvangst in de potstal van de Groote Moddderkolk, een rondleiding over de toekomstige boerderij en landerijen met inzage in het eerste landschapsontwerp, uitleg over de stand van zaken en het laatste nieuws. Daarna tekenden een groep enthousiaste aspirant-boeren en -boerinnen de intentieverklaring. Onder het genot van heerlijke pompoensoep werd er nog nagepraat in de stal.

Op zaterdag 12 januari vindt van 11.00 uur tot 13.00 uur de tweede kick-offbijeenkomst op de Groote Modderkolk plaats. Ook wie nog niet weet of hij of zij mee wil doen, is welkom. Op 5 februari om 20.00 uur is er weer een algemene informatiebijeenkomst op de Groote Modderkolk.

Homepage

Lees ook

Besluitvormende vergadering raad Brummen

GEM. BRUMMEN – De vergadering van gemeenteraad van Brummen heeft donderdag 24 juni een flinke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.