Home / Brummen-Regiobode / Twee wereldkampioenen bij Vogelvreugd Loenen

Twee wereldkampioenen bij Vogelvreugd Loenen

LOENEN -“Het beste resultaat ooit“, die woorden sprak voorzitter Adrie Groen van vogelvereniging Vogelvreugd Loenen afgelopen weekend uit na na het bekend worden van de uitslag van het Wereldkampioenschap voor vogelhouders in Zwolle. Vanuit Loenen deden er vier leden mee met deze prestigieuze wedstrijd. Daarvan behaalden er twee leden het hoogst haalbare: het wereldkampioenschap. Daarnaast was topkweker Paul Berends niet in de mogelijkheid om mee te spelen, maar wel met een heel mooie reden: hij was als internationaal keurmeester actief op deze wedstrijd.

Cor Balk en Peter Baars gingen beiden met goud naar huis. Cor Balk, die enkele jaren geleden dit kunstje ook al eens presteerde, werd nu winnaar in de klasse Gould Amadine blauwe zwartkop met een paarse borst. Vier vogels van gelijke kleuruiting worden dan als zogenaamde ‘stam’ door een inzender ingeschreven en dit wordt door internationale keurmeesters beoordeeld. Om dan als winnaar uit de bus te komen, is een prestatie van formaat.
Ook Peter Baars was een terechte winnaar. Ook hij won met een stam van vier gelijke vogels, maar dan in de klasse Aymara parkieten. Voor hem was het de eerste keer om internationaal te scoren en hij deed het dan ook meteen maar goed. Met een uitzonderlijk hoog aantal punten bleef hij de concurrentie net voor en mag hij zich Wereldkampioen noemen.
Er heerst dus volop tevredenheid bij de Loenense vogelclub, waar ze zich al weer een beetje op het komende voorjaar gaan richten, waarin het kweekseizoen begint en men vele jonge vogels wil gaan kweken om ook volgend WK weer van de partij te kunnen zijn.

Lees ook

Tweede editie Human Library online

BRUMMEN – Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.