Twee films bij Filmhuis Doesburg

DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont komende week twee films. Vrijdag 1 en woensdag 6 februari is Acent te zien. Het docudrama The Rider wordt gedraaid op zondag 3 februari. Alle films worden vertoond in Het Arsenaal in Doesburg en beginnen om 20.00 uur.

Het verhaal van de film Ascent is fictief, maar de beelden zijn echt. Beeldend kunstenaar Fiona Tan zoekt de grenzen van het medium film op. De Japanse berg Fuji is het decor voor een ingetogen liefdesverhaal, dat onderhuidse sentimenten en cultuurfilosofische bespiegelingen blootlegt. De mooie en mysterieuze berg, een adembenemende culturele monoliet, inspireert de kunstenares om steeds weer een ander pad te ontdekken. Gevraagd door het Izu Photo Museum in Japan om een vrij werk te maken, begon regisseuse Fiona Tan in de archieven van het museum te graven. Daar stuitte ze op foto’s van Fuji, die haar intrigeerden. Zo is ze meer foto’s van de berg gaan verzamelen en al deze foto’s vormen de basis van de film. Ook is Tan gaan experimenteren met verhalen en anekdotes om de film inhoud te geven.

The Rider is een po√ętisch en realistisch docudrama. Brady Blackburn worstelt met de vraag of hij zich nog wel een cowboy kan noemen nu hij na een ongeluk niet meer kan paardrijden. Voor de machomannen in zijn omgeving is het een uitgemaakte zaak: Brady zal nooit meer in het zadel klimmen. Maar de dromen van een cowboy blijken niet zo makkelijk te temmen als zijn paarden.

www.filmhuis-doesburg.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.