Tentoonstelling Wolven en Slakken in Spar Loenen

LOENEN – Archeologen van de gemeente Apeldoorn en bestuur van de stichting Historie Loenen stellen belangstellenden over archeologie van ijzerproductie in Loenen in de gelegenheid om de vondsten rustig te kunnen bekijken. In de Spar-winkel is zaterdag een expositie geopend, getiteld Wolven en Slakken op de Veluwe.

De professioneel vormgegeven tentoonstelling gaat over de ijzerproductie op de Veluwe in de middeleeuwen. Dit is heel belangrijk geweest in Loenen. In het verleden werd er ijzer gewonnen bij de IJzeren Berg, nabij waar nu Garage van Oorspronk is gevestigd. In deze pop-up tentoonstelling zijn ook de resultaten te zien van het onderzoek aan de Dalenk in Loenen, dat enige jaren geleden is uitgevoerd toen er plannen waren om te bouwen.
Wolven zijn de laatste tijd ook volop in het nieuws. Hier op de Veluwe zijn ze verschillende keren gezien. Op de expositie worden ook hierover de bijzonderheden getoond.

Robert Bonder van De Spar in Loenen heeft zijn medewerking verleend en in zijn winkel zijn vier vitrines en een zuil opgesteld. De expositie is geopend door Jan Janssen van Historie Loenen, Patricia Koopman van de Dorpsraad en Robert Bonder van De Spar. Dit werd symbolisch gedaan door een vondst aan de collectie toe te voegen. De tentoonstelling is te zien gedurende de openingsuren van de winkel. Er is ook een brochure met informatie om mee te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.