Televisietuinman Lodewijk op landgoed Voorstonden

BRUMMEN – ln het televisieprogramma De Grote Tuinverbouwing, dat wordt uitgezonden op SBS6, is wekelijks een item te zien over Het Nationale Park De Hoge Veluwe. In de uitzending van komende zondag brengt tuinman Lodewijk Hoekstra daarnaast een bezoek aan landgoed Voorstonden in Brummen.

Boswachter Henk Ruseler neemt Lodewijk mee Het Nationale Park De Hoge Veluwe in om alles te vertellen over het mooie afwisselende landschap en de vele dieren die er leven, zoals herten, moeflons, maar ook hele kleine dieren zoals kevers en sprinkhanen. Tijdens de bezoeken van Lodewijk op de Veluwe staan geschiedenis, kennis, groen, water en doen centraal.
In de rubriek Lodewijks Groene Geluk toert de populaire tuinman Lodewijk Hoekstra wekelijks in zijn groene bus door het land om mensen op een plezierige manier te leren over natuur, duurzaamheid en biodiversiteit. In samenwerking met VisitVeluwe koppelt Lodewijk de prachtige natuur en de grote biodiversiteit van het Park aan meer dan twintig plaatsen op de Veluwe. In februari bezoekt hij onder andere Brummen.

In de aflevering van zaterdag 2 februari gaat Lodewijk in Het Nationale Park De Hoge Veluwe met boswachter Henk op zoek naar korstmossen en mossen. Daarna blijft Lodewijk op de Veluwe en brengt hij een bezoek aan één van de vele landgoederen die Gelderland rijk is: Landgoed Voorstonden tussen Brummen en Voorst. Ook deze buitenplaats staat in een mooie parkachtige omgeving waar veel verschillende vogelsoorten te vinden zijn. Dit is dan ook de favoriete vogelspotplaats van Bert Peters van de Vogelwerkgroep Oost-Veluwe. Met hem gaat Lodewijk vogels spotten en dan ontdekken ze zelfs een ijsvogel.
De Grote Tuinverbouwing is elke zaterdagmiddag om 17.00 uur en elke zondagochtend rond 9.45 uur te zien op SBS6.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.