Home / Rheden-Regiobode / Studenten Van Hall Larenstein genomineerd

Studenten Van Hall Larenstein genomineerd

VELP – Bouwen aan een Groener Velp – Verstening in Kaart, een project van drie studenten Land- en Watermanagement van Van Hall Larenstein in Velp, is opgevallen in het land. Het project was één van de genomineerden voor de Impactprijs Groen Onderwijs, die woensdag 16 januari werd uitgereikt door minister Carola Schouten.

In opdracht van de gemeente Rheden ontwikkelden de studenten Jonathan Ekris, Jens de Goede en Roel Spanjers een methode om met behulp van gekleurde infrarood luchtfoto’s, gekoppeld aan kadasterdata, de verstening van particulier terrein en privétuinen in Velp in kaart te brengen. De gemeente Rheden grenst aan Nationaal Park Veluwezoom en wil als groene gemeente actief bijdragen aan de strijd tegen wateroverlast, droogte- en hittestress. Het in kaart brengen van de meest versteende wijken in Velp is onderdeel van Operatie Steenbreek, een initiatief van negentig gemeentes, een aantal waterschappen en de provincie Overijssel om de leefomgeving in steden te vergroenen.
Op verzoek van de gemeente Rheden brachten de studenten ook advies uit over het betrekken van wijkbewoners bij deze vergroening. Bijvoorbeeld door activiteiten voor basisscholen te ontwikkelen, geveltuinen aan te leggen en groene workshops aan te bieden.
De Impactprijs Groen Onderwijs ging de jongens helaas aan de neus voorbij, maar inmiddels hebben meerdere Steenbreekgemeentes belangstelling getoond voor de onderzoeksmethode en adviezen van Jonathan, Jens en Roel.

Lees ook

Kasteel en park Rosendael hoopt in mei te openen

ROZENDAAL – Maandenlang zijn kasteel en park Rosendael gesloten geweest voor publiek, maar nu is …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.