Home / Rheden-Regiobode / Stine Jensen spreekt in de Grote Kerk in Velp

Stine Jensen spreekt in de Grote Kerk in Velp

VELP – Eerste Liefde is de titel van het essay voor de Maand van de Spiritualiteit. Filosofe Stine Jensen schreef het en op woensdag 16 januari geeft vertelt ze erover in de Grote Kerk in Velp.

Het thema van de Maand van de Spiritualiteit is Met Aandacht. Het essay van Stine Jensen, getiteld Eerste Liefde, is een filosofische, persoonlijke en spirituele mijmering over liefde en de rol die aandacht daarin heeft. Het kat- en muisspel is in het begin van de liefde een verfijnd aandachtsspel. Als de liefde langer duurt, wordt gebrek aan aandacht de oorzaak van het probleem én het medicijn voor herstel. “We moeten elkaar meer aandacht geven”, stelt Jensen. Dit essay gaat over de taal en verbeelding van eerste liefde en de lessen over de kunst van het aandacht geven.

Stine Jensen (1972) is filosoof, schrijver en programmamaker. Ze werd geboren in Denemarken, maar groeide op in Nederland. Stine schreef diverse boeken, over mannelijkheid en vrouwelijkheid, liegen, liefde tussen Turken en Europeanen, Scandinavië, opvoeden, emoties en identiteit. In 2015 werd haar kinderboek Lieve Stine, weet jij het? bekroond met een Zilveren Griffel.

De lezing in de Grote Kerk begint om 19.30 uur. De entree bedraagt 7,50 euro. Stine Jensen komt naar Velp op uitnodiging van de Protestantse Gemeente PKN Velp in samenwerking met Boekhandel Jansen & de Feijter. Het essay is te koop voor 3,75 in de boekhandel tijdens de Maand van de Spiritualiteit, die wordt gehouden van vrijdag 11 januari tot en met zondag 10 februari.

Foto: Jan Reinier van Vliet

www.maandvandespiritualiteit.nl

Lees ook

Nieuwe bestuursleden voor Rhedens Dorpsbelang

RHEDEN – Het bestuur van Rhedens Dorpsbelang gaat er anders uitzien. Er is een nieuw …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.