Home / Belangrijk / Stilteprotest tegen Lelystad maakt indruk

Stilteprotest tegen Lelystad maakt indruk

HOENDERLOO / APELDOORN – Stilte zegt soms meer dan woorden, vindt de stichting Red Gelderland. Samen met Red de Rust in Hoenderloo hield de groep donderdag 10 januari op het gemeentehuis in Apeldoorn een stilteprotest tegen de laagvliegroutes van Lelystad Airport.

Voorafgaand aan de Politieke Markt van de gemeente, was het vijf minuten ‘oorverdovend’ stil in de hal van het stadhuis. Volgens de actiegroepen maakte dit indruk op wethouder Wim Willems, die luchtvaart in zijn portefeuille heeft, de raadsleden en de aanwezige inwoners. “Stilte is kostbaar en stilte is kwetsbaar. Red de Rust in Hoenderloo en Red Gelderland willen die stilte niet kwijtraken door vliegverkeer”, aldus de actiegroepen. De actievoerders, voorzien van dierenmaskers en protestborden, waren vijf minuten stil. Verrassend genoeg stopten ook de andere aanwezigen met praten. Wethouder Willems, kwam direct na afloop de actievoerders feliciteren met zowel het idee van een stilteprotest als de uitvoering ervan.

Tijdens het debat over de ontwikkelingen in de luchtvaart tekende zich in de raad een voorzichtige meerderheid af tegen een volmondig ‘nee’ tegen de hele uitbreiding van Lelystad Airport tot een vakantievliegveld. Daar waar vorig jaar pas na de nodige inspanningen unaniem een motie werd aangenomen tegen de laagvliegroutes, neigt de Apeldoornse raad er dus inmiddels naar om een grote volgende stap te zetten. In elk geval is bij het college van burgemeester en wethouders het plan neergelegd om een stop op de uitbreiding van Lelystad Airport op te nemen in de zienswijze die de gemeente gaat indienen op het Luchthavenbesluit en het Milieu Effect Rapport van Lelystad Airport.

Lees ook

Jubileum Wereldwinkel Beekbergen

BEEKBERGEN – Wereldwinkel Beekbergen bestaat 35 jaar en daar wordt nog tot en met 16 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.