Spaarpomp in energiewinkel

DIEREN – In de energiewinkel aan de Diderna in Dieren staat momenteel een werkende opstelling van een spaarpomp met radiator. De werkgroep Duurzaam Dieren West heeft dit samen met installatiebedrijf Smeijer en Inventum gerealiseerd.
De spaarpomp gebruikt de warme omgevingslucht om het water van de radiator te verwarmen. Bezoekers kunnen voelen hoe de warme lucht gebruikt wordt en hoe de temperatuur van de afgevoerde lucht aanvoelt (3 °C).
De energiewinkel is sinds de opening op 24 november 2018 goed bezocht. Er zijn veel vragen gesteld en er is informatie gegeven over het verduurzamen van woningen. De gesprekken zijn door vrijwilligers en bezoekers als erg waardevol ervaren. De winkel is daarom nog tot eind januari iedere zaterdag geopend van 11.00 tot 14.00 uur. Iedereen is welkom om zich te laten informeren over de mogelijkheden om een woning te verduurzamen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.