Home / Brummen-Regiobode / Schrijver Grand Hotel Europa in Brummen

Schrijver Grand Hotel Europa in Brummen

BRUMMEN – Op dinsdag 29 januari is Ilja Leonard Pfeijffer, auteur van de bestseller Grand Hotel Europa, te gast in de Brummense bibliotheek. Hij komt speciaal in de Poëzieweek om te vertellen over zijn nieuwe boek, èn om een kijkje te geven in de schrijverskeuken.

Ilja Leonard Pfeijffer (1968) is classicus, dichter en schrijver. Hij schrijft vanuit de opvatting dat onbegrijpelijke poëzie altijd beter is dan makkelijke poëzie. De vorm van zijn gedichten is klassiek, maar binnen die grenzen is hij constant op zoek naar vernieuwing. Pfeijffer ontving onder andere de VSB-Poëzieprijs voor zijn bundel Idyllen (2015).
Sinds 2008 woont Pfeijffer het grootste deel van het jaar in de Noord-Italiaanse stad Genua. In zijn werk is de Italiaanse cultuur en maatschappij sindsdien een terugkerend thema. Sinds 2002 schreef hij zes romans, waaronder La Superba (2013), waarvoor hij de Libris Literatuurprijs ontving, en Peachez (2017).
Eind 2018 verscheen Grand Hotel Europa, door de NRC de roman van het jaar genoemd. Het boek gaat over de huidige Europese culturele identiteitscrisis: het is een satire op Europa als ‘recreatiegebied voor de rest van de wereld’. Pfeijffer legt het massatoerisme onder de loep en vraagt zich af hoe ons continent nog een eigen identiteit kan blijven behouden.
Aanvang van de bijeenkomst is 20.00 uur. Voor donateurs is de lezing gratis. Aanmelden via www.bibliotheekbrummenvoorst.nl.

Lees ook

Verkoop van Israël-producten

EERBEEK – De familie Jansen in Eerbeek houdt van donderdag 6 tot en met zaterdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.