Schrijver en dichter Ilja Leonard Pfeijffer in Gasthuiskerk

DOESBURG – Schrijver en dichter Leonard Ilja Pfeijffer is op zondag 27 januari te gast op het literaire podium van Gasthuiskerk Doesburg. Vanaf 15.00 uur vertelt hij over zijn werk.

Over poëzie zei Pfeijffer ooit: “Onbegrijpelijke poëzie is altijd beter dan makkelijke poëzie. Je moet je analytische hoofd, dat wil snappen hoe het zit, afschroeven. Poëzie lezen is een vorm van vermoeden.”
Pfeijffer publiceerde dichtbundels en romans, schreef voor toneel en is de vaste tekstschrijver van Ellen ten Damme. Voor zijn roman La Superba ontving hij de Libris Literatuurprijs. Pfeijffer studeerde klassieke letteren in Leiden, waar hij promoveerde op een proefschrift over de Griekse dichter Pindarus. Na een fietstocht naar Rome vestigde hij zich in de Italiaanse havenstad Genua waar hij nog steeds woont en werkt.
De toegang tot de lezing in Doesburg bedraagt 15 euro. Tickets zijn verkrijgbaar via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Foto: Vera de Kok | Wikimedia Commons

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.