Home / Brummen-Regiobode / Samen Duchenne de wereld uit trappen

Samen Duchenne de wereld uit trappen

EERBEEK – Een groep enthousiaste sporters heeft zich vorige week zaterdag 19 januari één of meerdere uren in het zweet gewerkt voor het goede doel. Ze deden mee aan een spinningmarathon voor Duchenne Heroes.

De marathon werd georganiseerd door Trudy en Suzan, uit naam van fietsPro, en vond plaats bij Sportschool Fit & Fun in Eerbeek. Er werd gefietst om Machiel van den Beld en Remco Witkamp te steunen, die in september voor de deze keer meedoen aan het evenement Duchenne Heroes. Elke deelnemer dient minstens 2500 euro aan sponsorgeld in te leggen, dat volledig ten goede komt aan het onderzoek naar Duchenne spierdystrofie. Veel mensen hebben een bijdrage geleverd door één, twee of zelfs de volle drie uur mee te spinnen.

De ziekte van Duchenne is een spierziekte die voornamelijk bij jongens voorkomt. Door de ziekte worden de spieren langzaam afgebroken. Uiteindelijk verzwakken ook de ademhalingsspieren en hartspier en dat maakt de ziekte fataal. Duchenne Heroes is een zevendaagse ATB-tocht van Frankrijk naar Nederland. Deelnemers leggen ongeveer 100 kilometer per dag af en trotseren zware, uitdagende en modderige routes voor jongens die dit niet kunnen. De opbrengst van deze tocht gaat naar het Duchenne Parent Project, dat onderzoek naar Duchenne spierdystrofie financiert.

Meer over Duchenne Heroes is te vinden op www.duchenneheroes.nl. Hier staat ook een link met informatie over Machiel en Remco en de mogelijkheid hen te sponsoren. Ze zijn te vinden bij team Venema Elektro Techniek.

Lees ook

Meander leest Meander

VELP – Meander is het nieuwe stripfiguurtje dat kinderen in Rheden wat moet bijbrengen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.