Home / Nieuws / Rheden Reanimeert officieel van start

Rheden Reanimeert officieel van start

RHEDEN – Zaterdag 26 januari werd in de Dorpsstraat in Rheden het startsein gegeven van Rheden Reanimeert. Dit is een actie van de gemeente Rheden, waarbij inwoners op verschillende locaties voor een tientje een reanimatiecursus kunnen volgen.

Om hier ruchtbaarheid aan te geven, waren er zaterdagochtend onder andere de EBA Veiligheidsgroep en de regionale ambulancedienst aanwezig om informatie te geven over reanimeren, AED’s en burgerburgerhulpverlening. Belangstellenden konden een kijkje nemen in een ambulance. Ook werd gedemonstreerd hoe een reanimatie in zijn werk gaat en inwoners konden zelf oefenen. Wethouder Gea Hofstede van de gemeente Rheden bracht het er niet slecht vanaf.
De reanimatiecursussen worden aangeboden op diverse locaties in de gemeente Rheden. De eerste starten komende week, maar zitten al helemaal vol. Nieuwe data worden binnenkort aangekondigd op www.rhedenreanimeert.nl.

Foto: Han Uenk

Lees ook

Rozendaal zoekt nieuwe kinderburgmeester

ROZENDAAL – De gemeente Rozendaal is op zoek naar een nieuwe kinderburgermeester. Jongens en meisjes …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.