Rheden meest inspirerende Global Goals Gemeente van Nederland

GEM. RHEDEN – De gemeente Rheden ontving op vrijdag 18 januari de prijs voor de meest inspirerende Global Goals gemeente van Nederland. Wethouder Dorus Klomberg ontving de prijs tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de VNG International.

De Global Goals zijn zeventien doelen van de VN op het gebied van duurzame ontwikkeling. De jury van de prijs was lovend over de wijze waarop de gemeente Rheden dit naar haar inwoners, ondernemers en onderwijs vertaalt. In het juryrapport staat dat de gemeente Rheden zelfs wereldwijd als een ‘best practice’ kan worden gezien. Wethouder Klomberg kreeg de prijs uit handen van Minister Kaag van Buitenlandse handel en Ontwikkelingssamenwerking en de voorzitter van de Vereniging Nederlandse Gemeente (VNG), de heer Van Zanen.
Klomberg is blij met de prijs: “Dit is een prachtige beloning voor iedereen die binnen onze gemeente zijn bijdrage levert aan duurzame ontwikkeling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het terugdringen van ongelijkheid, een leefbare en veilige omgeving, duurzame productie en consumptie en het bestrijden van klimaatverandering.”

Sinds 2018 is Rheden volledig gebaseerd op clusters van Global Goals en kan daardoor als een uniek voorbeeld worden beschouwd. De jury gaf aan dat de gemeente Rheden nu al voldoet aan de verwachtingen van de VNG International ten aanzien van het toepassen van de Global Goals binnen de lokale overheid voor 2030.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.