Home / Nieuws / Rheden hijst regenboogvlag

Rheden hijst regenboogvlag

RHEDEN – In reactie op de Nashville-verklaring, waarin homoseksualiteit en transgenderisme expliciet worden afgewezen, heeft burgemeester Carol van Eert woensdag 9 januari de regenboogvlag gehesen bij het gemeentehuis in De Steeg. Dit deed hij op verzoek van alle fracties van de gemeenteraad.
In het coalitieakkoord 2018-2022, getiteld Rheden geeft Energie, staat dat de gemeente Rheden alle vormen van geweld en discriminatie wil voorkomen en verminderen. “We willen alle mensen gelijk behandelen. Daarbij hoort geen ongelijkheid op grond van geslacht, leeftijd, etniciteit of religie. De Nashvilleverklaring staat hier haaks op”, aldus de gemeente, die haar standpunt duidelijk wil maken door de regenboogvlag te laten wapperen boven het gemeentehuis.

Lees ook

Jongerenraad Rozendaal

ROZENDAAL – De jongerenraad van de gemeente Rozendaal komt woensdag 19 mei bijeen. De gemeente …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.