Home / Belangrijk / Regenboogvlag hangt uit bij Ontmoetingskerk

Regenboogvlag hangt uit bij Ontmoetingskerk

DIEREN – In aansluiting op de Nashvilleverklaring, waarin homoseksualiteit en transgendidentiteit worden afgewezen als zijnde in strijd met de Bijbel, heeft de Protestantse Gemeente Dieren de regenboogvlag uitgehangen bij de Ontmoetingskerk. De vlag hangt als symbool van de veelkleurigheid, om zo zichtbaar te maken dat iedereen bij de kerk in Dieren welkom is en als steuntje in de rug voor alle homoseksuelen en transgenders met wie de kerk zich verbonden voelt.

In 1999 al heeft de Dierense Gemeente na een zorgvuldige afweging en bezinning besloten ook homoseksuele partners te zegenen. Het doorslaggevende argument daarbij was en is, dat waar liefde is gehoor gegeven wordt aan het belangrijkste gebod.
Dominee René de Reuver, scriba generale synode, betreurt de naar Nederland overgewaaide Nashville-verklaring. Hij schrijft hierover: ‘De Nashville-verklaring is theologisch eenzijdig en gesloten en pastoraal onverantwoord. Ze is daarom niet dienstbaar aan het gesprek in gemeenten over gender, seksualiteit en zegen. Dit gesprek is sowieso niet gediend met verklaringen en statements over en weer, maar komt alleen verder als het op een veilige manier gevoerd wordt op de plek waar het thuishoort, namelijk in de gemeente.’

Lees ook

Fietser geschept door auto in Laag-Soeren

LAAG-SOEREN – Op de kruising van de Badhuislaan met de Harderwijkerweg in Laag-Soeren heeft woensdagavond …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.