Home / Brummen-Regiobode / Regenboog siert toren Kruiskerk

Regenboog siert toren Kruiskerk

EERBEEK – Afgelopen week wapperde een vrolijke regenboogvlag op de toren van de Kruiskerk in Eerbeek. Deze is gehesen in reactie op de Nashville-verklaring, waarin orthodoxe christenen zich uitspreken tegen homoseksualiteit en transgenderisme. De Protestantse Gemeente Eerbeek distantieert zich nadrukkelijk van het Nashville-document dat zij als ‘liefdeloos, veroordelend en niet meer van deze tijd ziet. In de Kruiskerk worden al jaren huwelijken bevestigd en ingezegend, zonder onderscheid te maken tussen homo- en heteroseksualiteit. Door nu de veelkleurige vlag uit te hangen laat de gemeente weten: “Wees welkom, homo, hetero, bi en transgender. Onze deur staat voor iedereen open!”

Lees ook

Met een dobbelsteen wandelen over landgoed De Engelenburg

BRUMMEN – Samen met wethouder Ingrid Timmer openden Lotte, Liz en Isabelle van de Oecumenische …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.