Regenboog siert toren Kruiskerk

EERBEEK – Afgelopen week wapperde een vrolijke regenboogvlag op de toren van de Kruiskerk in Eerbeek. Deze is gehesen in reactie op de Nashville-verklaring, waarin orthodoxe christenen zich uitspreken tegen homoseksualiteit en transgenderisme. De Protestantse Gemeente Eerbeek distantieert zich nadrukkelijk van het Nashville-document dat zij als ‘liefdeloos, veroordelend en niet meer van deze tijd ziet. In de Kruiskerk worden al jaren huwelijken bevestigd en ingezegend, zonder onderscheid te maken tussen homo- en heteroseksualiteit. Door nu de veelkleurige vlag uit te hangen laat de gemeente weten: “Wees welkom, homo, hetero, bi en transgender. Onze deur staat voor iedereen open!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.