Home / Brummen-Regiobode / Rallyrijden voor Vrienden Van De Loenense Bossen

Rallyrijden voor Vrienden Van De Loenense Bossen

LOENEN – Hennie Schoolderman, André Alberts en André Jeulink gaan de Stichting Vrienden van de Loenense Bossen financieel helpen om de uitkijktoren te bouwen. Dit doen zij door deel te nemen aan de Carbage Run.

De Carbage Run is Europa’s grootste en gekste barrelrally. Een vijfdaags avontuur door Europa in een auto die niet meer mag kosten dan 500 euro. Op 11 februari starten de mannen met een Volvo 940 uit 1993 in Kopenhagen, Denemarken, met als doel binnen vijf dagen Helsinki in Finland te bereiken. Dit jaar doen er in totaal bijna drieduizend voertuigen en meer dan achtduizend mensen aan mee. De rally is circa 2500 kilometer lang en met de heen- en terugreis zullen de mannen in totaal ongeveer 6000 kilometer afleggen. De Volvo uit 1993 is in puike conditie. André Alberts (51) is als fietsenmaker een ervaren sleutelaar. Hij houdt de ruim 25 jaar oude wagen zeker goed aan de praat om veilig in Helsinki aan te komen.

Hennie Schoolderman (44) nam enkele jaren geleden het initiatief om mee te doen aan de Carbage Run. Aan de bar besprak hij zijn idee met André Alberts. Die voelde er wel wat voor. Schoolderman had in het verleden ook enkele keren meegedaan aan de autocross van LAT ‘77 in de Veldhuizen. Hoewel crossen en rallyrijden niet met elkaar te vergelijken is, wilde hij toch graag deze uitdaging aangaan. Hij is eigenaar van camping De Marshoeve in Loenen. Nu is het een rustige tijd op de camping en daarom kan hij er wel even een weekje tussenuit. Hennie had vervolgens contact met André Jeulink. Die was ook enthousiast en samen maakten ze plannen. Al een poosje wilden de mannen inschrijven voor de Carbage Run, maar telkens was de rally volgeboekt. Hun geduld werd flink op de proef gesteld, maar eindelijk nu in 2019, na vijf jaar wachten, zijn ze ingeloot en mogen ze meedoen.

De mannen gaan rijden voor het goede doel. De hulp van sponsoren is daarom van harte welkom. Voor 1 euro per kilometer kan iedereen deze mannen helpen om de eindstreep te halen. Het startbedrag is 5 euro voor 5 kilometer. Uiteraard kan ieder zelf bepalen hoeveel kilometers men bij wil kopen.
De volledige opbrengst zal door dit team worden geschonken aan de Stichting Vrienden van de Loenense Bossen. De mannen zijn te volgen via facebookpagina Bierbroeders. Wie de actie wil steunen, kan gegevens vinden op Facebook of gewoon even naar de rijwielzaak van Alberts gaan om daar de donatie af te geven.

Hennie Schoolderman (links) met André Alberts bij de auto waarin zij zo’n 6000 kilometer gaan afleggen. André Jeulink ontbreekt op de foto.

Lees ook

Lotenverkoop Schaapscheerdersfeest

LOENEN – Ook in 2021 gaat het Schaapscheerdersfeest in Loenen niet door. Omdat het volgend …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.