Raad Apeldoorn spreekt zich uit tegen Nashville-verklaring

APELDOORN – Recent is de Nederlandse versie van de Nashville-verklaring gepubliceerd. Het merendeel van de fracties van de gemeenteraad van Apeldoorn hebben donderdag 10 januari een verklaring voorgelezen om duidelijk te maken dat zij het niet eens zijn met de Nashville-standpunten.

In de Nashville-verklaren worden op grond van een visie uitspraken gedaan over huwelijk, homoseksualiteit, man-vrouwverhoudingen en dergelijke. De visie die daarin wordt neergelegd wordt niet algemeen gedeeld. De gemeenteraad van Apeldoorn wil duidelijk maken dat de raadsfracties de boodschap in de Nashville-verklaring niet onderschrijft. “In Apeldoorn mogen mensen elkaar liefhebben en zichzelf zijn. We vinden vrijheid van meningsuiting erg belangrijk.”

Om dit te onderstrepen, heeft een groot deel van de fracties donderdag 10 januari een verklaring voorgelezen met de volgende tekst: “Apeldoorn is een inclusieve stad waar vrijheid heel belangrijk is. De vrijheid om te zijn wie je bent, de vrijheid om lief te hebben en de vrijheid om hierover te zeggen wat je er van vindt. Een vrijheid mag nimmer misbruikt worden om de vrijheid van de ander in te perken of om bewust te polariseren. De Nashville-verklaring doet uitspraken over seksuele identiteit en relaties, die ertoe kunnen leiden dat ook in Apeldoorn mensen zich buitengesloten en onveilig voelen. Dit vinden wij in Apeldoorn kwetsend en ongewenst. In Apeldoorn kiezen wij voor gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen. In Apeldoorn kiezen we voor een inclusieve samenleving, waarbij ieder mens erbij hoort en zich thuis mag voelen.”
De verklaring is namens de fracties ondertekend door Sunita Biharie van de SP, Braldt-Lilian Haak van de VVD, Arjan Grooters van de PvdD, Jan Dirk van de Borg van het CDA, Danny Huizer van GroenLinks, Dennis Russchen van D66, Ben Bloem van ChristenUnie, Kees Boograard van 50 Plus, Martine Berends van de PvdA en Henk Weeversvan VSP.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.