Home / Doesburg-Regiobode / Poëzieavond in Galluskerk

Poëzieavond in Galluskerk

ANGERLO – In de Galluskerk in Angerlo wordt donderdag 31 januari de winnaar bekendgemaakt van de gedichtenwedstrijd, die is uitgeschreven door de Protestantse Gemeente Doesburg / Angerlo. Het wordt een feestelijke avond rondom poëzie.

Het is donderdag 31 januari ook Nationale Gedichtendag, de start van de poëzieweek. Voor deze week 2019 is landelijk gekozen voor het thema Muziek en Poëzie en de ontknoping van de gedichtenwedstrijd wordt dan ook uitgebreid omlijst met poëzie en muziek. Er is een zeer gevarieerd programma opgesteld voor jong en oud.
Willem Berendsen, vaste bespeler van het Walckerorgel in de Grote- of Martinikerk in Doesburg, kan ook heel mooi pianospelen en dat laat hij deze avond horen.
De enthousiaste harpiste Eva Peet is pas zestien en komend voorjaar doet ze mee aan het Prinses Christina Concours. Eva speelt niet alleen klassiek, maar ook pop, folk, jazz en Keltische muziek. In Angerlo speelt zij samen met Rianne van Deelen. Zij speelt al acht jaar klarinet en doet eveneens mee aan het Prinses Christina Concours.
Special guest deze avond is Commi, in 1994 in Doesburg geboren. Al jaren is hij bezig met het maken van raps en in 2011 bracht hij samen met een andere rapper de cd Het Vooruitzicht uit. Vorig jaar deed Commi mee aan de Grote Prijs van Nederland. Intussen heeft hij behoorlijk naam gemaakt en treedt hij door heel Nederland op met zijn aanstekelijke raps.
Petra Spaan is docent geschiedenis en heeft een passie voor het vertellen van verhalen. Begeleid door dwarsfluit zal zij een poëtisch, oud Japans verhaal vertellen.
Jan Ravensteijn wordt in de regio veel gevraagd om gedichten voor te dragen. Deze avond zal hij een indruk geven van de manier waarop dichters van naam en faam met het thema van de poëzieweek zijn omgesprongen.
Jan Vijn is fotograaf en dichter. Hij publiceerde in diverse tijdschriften en verzamelbundels. Zijn gedichten nemen vaak een verrassende wending. Jan Vijn zal deze avond voorlezen uit eigen werk.

De avond in de Galluskerk begint om 20.00 uur. Bezoekers zijn welkom vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs bedraagt 5 euro, inclusief koffie en thee bij ontvangst.

Lees ook

Energieloket Zevenaar open voor vragen

GEM.ZEVENAAR – Inwoners van de gemeente Zevenaar kunnen via het Energieloket Zevenaar gratis hun vragen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.