Home / Alle-Regiobode / Petra van Wingerden waarnemend burgemeester Apeldoorn

Petra van Wingerden waarnemend burgemeester Apeldoorn

APELDOORN – Petra van Wingerden, oud-burgemeester van de gemeente Rheden, is maandag 14 februari benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Apeldoorn. Zij vervangt vanaf woensdag 6 februari John Berends, die vanaf dat moment commissaris van de Koning in de provincie Gelderland is.

De Velpse Petra van Wingerden-Boers (64, VVD) is eind 2017 na 13,5 jaar gestopt als burgemeester van de gemeente Rheden. Daarvoor was zij 6 jaar burgemeester van de gemeente Groenlo.
John Berends is per 6 februari 2019 benoemd tot commissaris van de Koning in de provincie Gelderland. De thans nog zittende commissaris van de Koning, Clemens Cornielje, heeft daarom in goed overleg met een delegatie van de gemeenteraad van Apeldoorn besloten om een waarnemend burgemeester te benoemen.
Een delegatie van de gemeenteraad, waaronder fractievoorzitters en de griffier, heeft positief gereageerd op de voordracht van Petra van Wingerden. De commissaris van de Koning, Clemens Cornielje, heeft haar vervolgens benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Apeldoorn per 6 februari 2019.
Afgesproken is dat de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester in de gemeente Apeldoorn wordt opgepakt door de nieuwe commissaris van de Koning. Het benoemen van een waarnemend burgemeester behoort tot de rijkstaken van de commissaris van de Koning. John Berends mag dus op zoek naar zijn eigen opvolger.

Lees ook

Retrospectief: Woning voor de tuinbaas

Deze week kijken we naar de in 1903 gebouwde woning voor de ‘tuinbaas’ van Hof …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.