Home / Rheden-Regiobode / Opnieuw benefietdiner Stichting SARI

Opnieuw benefietdiner Stichting SARI

ELLECOM – Voor de zesde keer houdt Stichting SARI een benefietdiner in de Peerdestal in Ellecom. De opbrengst is bestemd voor een nieuwe schoolbus voor een school in India.

De afgelopen jaren haalde de stichting, die zich inzet voor de ontwikkeling van kansarme kinderen in India, al vele duizenden euro’s op. Dit geld is vooral besteed aan de bouw van een aantal scholen voor deze kinderen. Dit jaar gaat het geld dat met het diner wordt opgehaald naar de aanschaf van een schoolbus voor de Siragu Montessori School, waarmee kansarme kinderen (vooral meisjes) kunnen worden opgehaald om naar school te gaan.
In 2003 is de Montessori School opgericht. De school heeft als doel kwaliteitsonderwijs te geven aan kinderen uit families die op straat moeten leven en die nooit onderwijs hebben genoten. Op dit moment krijgen meer dan vijfhonderd straatkinderen les op deze school. De Siragu-school ligt in Avadi, dichtbij de stad Chennai in het zuiden van India.Veel van de schoolkinderen worden met schoolbussen opgehaald en thuisgebracht omdat ze te ver weg wonen en er geen ander vervoer beschikbaar is. Voor de aanschaf van de schoolbus is zo’n 21.000 euro nodig.

Het benefietdiner vindt plaats op maandagavond 28 januari en begint om 19.30 uur, met inloop vanaf 18.30 uur. Het diner bestaat uit een Indiaas buffet van de Kohinoor of India, Indiase livemuziek en een rad van avontuur met mooie prijzen. De kosten bedragen 35 euro per persoon. Opgeven kan via stichtingsari@gmail.com of via tel. 06 – 22415328. Donaties zijn natuurlijk ook altijd welkom op NL28 NBNA 0484390120.

Lees ook

Meander leest Meander

VELP – Meander is het nieuwe stripfiguurtje dat kinderen in Rheden wat moet bijbrengen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.