Home / Rheden-Regiobode / Opknapbeurt voor toegang landgoed Heuven

Opknapbeurt voor toegang landgoed Heuven

RHEDEN – Natuurmonumenten werkt sinds maandag 21 januari aan het opknappen van de toegang tot landgoed Heuven in Rheden. Deze zouden, afhankelijk van het weer, eind deze week moeten zijn afgerond.

Het gaat om de toegang die wordt gebruikt door wandelaars en ruiters ter hoogte van de Heuvenseweg in Rheden, achter restaurant De Ruif en De Deel. Deze toegang is vaak zeer modderig en moeilijk begaanbaar. Ook is het er erg dichtgegroeid en is een groot aantal bomen in slechte staat.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in twee fasen. In de eerste fase, vanaf 21 januari, gaat het om het verwijderen van bomen en het frezen van stobben. In de tweede fase zal de afwatering worden verbeterd, worden de paden verbeterd en wordt de toegang verder aangekleed. Zo zullen er heesters worden geplant en komt er een sierhek in de stijl van de brug, die de ingang markeert. Ter hoogte van de brug wordt bovendien het talud beplant, zo laat Natuurmonumenten weten.

Als beide fases zijn afgerond, ontstaat een volwaardige toegang die recht doet aan het monumentale karakter van landgoed Heuven, zoals beschreven in het Herstelplan Heuven uit 2011. Door het meer open karakter ontstaat een zichtlijn richting de heide. Door de combinatie van meer openheid en afdoende afwatering zal het pad kwalitatief sterk verbeteren.

Lees ook

Jongerenraad Rozendaal

ROZENDAAL – De jongerenraad van de gemeente Rozendaal komt woensdag 19 mei bijeen. De gemeente …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.