Home / Brummen-Regiobode / Open Atelierroute Art Brummen heeft drie nieuwe deelnemers

Open Atelierroute Art Brummen heeft drie nieuwe deelnemers

BRUMMEN – Op zaterdag 26 en zondag 27 januari staan voor de eerste keer dit jaar de deuren van de deelnemers van Art Brummen weer open, beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur. Dit jaar zijn er drie nieuwe deelnemers.

Aan de Eerbeekseweg 13a in Loenen vinden belangstellenden het atelier en de galerie van Mieke Diekmann. Zij schildert en maakt bronzen beelden. Haar beelden zijn vaak ranke figuren combinatie RVS. Haar schilderijen zijn intuïtief geschilderd in een mystieke en symbolische stijl. Mieke heeft verschillende gastexposanten, waaronder Trudy Dijkstra, één van de nieuwe deelnemers van Art Brummen. Trudy is fijnschilder in hart en nieren. Op een bijzondere manier geeft zij dieren en landschappen weer in haar olieverfschilderijen. Omdat het atelier van Trudy nog niet helemaal klaar is, is ze bij Mieke in de galerie in Loenen vinden. Locatie 3 komt hierdoor in deze eerste atelierroute te vervallen.

Nieuw in de route is het atelier van An Compagne aan de Schaapskooi 15 in Eerbeek. An schildert landschapsimpressies. Daarnaast schildert zij kleine realistische stillevens in olieverf op paneel (foto). Gastexposant is Wim Compagne, beroeps- en landschapsfotograaf. Prachtig fotowerk van hem is te bewonderen in een slideshow.
Piet van Middelaar aan de Burgemeester de Wijslaan 22 in Brummen heeft in zijn atelier De Rode Reiger de afgelopen maanden een aantal grotere en kleinere beelden gemaakt en enige objecten van oud-roest . In zijn atelier en sfeervolle (winter)tuin zijn deze te bewonderen. Een kleurrijke selectie van zijn schilderijen hangt aan de muur in het atelier.
Aan de Zegerijstraat 35 is houtdraaier Otto Koedijk te vinden. Otto maakt schalen, bollen, klankhout en tastpuzzels van inheemse houtsoorten. Hij heeft deze keer twee gastexposanten waar hij ook mee samenwerkt: vader en zoon Joost en Kees Dekkers. In het licht van deze samenwerking maken ze gedrieën bijzondere lampen en lichtobjecten, die ze nu voor het eerst laten schijnen.
Annie Elissen gaat in 2019 verder met het experimenteren met verf op diverse materialen. Verrassend nieuw zijn landschappen lekker dik en vol geschilderd met het paletmes, wel weer met de heldere kleuren die haar werk zo herkenbaar maken. Daarnaast toont zij wat kleinere nieuwe werken op hout en porselein. Haar atelier is te vinden aan de Zegerijstraat 7a in Brummen.
Joop van Ulden heeft zijn atelier aan de Kerkstraat 6 in Brummen. Hij heeft zich de laatste jaren steeds meer gespecialiseerd in het maken van keramische vogelhuisjes en voedertafels met veel nieuwe modellen voor het nieuwe beeldentuinseizoen. De laatste fonteinen en waterornamenten zijn met korting te koop.
De inspiratie van Analies Martin is gebaseerd op een spontane inval, een herinnering of alledaags moment. Intuïtief probeert ze in klei uitdrukking te geven aan wat haar beweegt. Ze laat zich graag verrassen. Daarom houdt zij bewust ruimte voor het onverwachte in vrijwel alle fases die voorafgaan aan de totstandkoming van een kunstwerk. Meestal stookt Analies raku, een stooktechniek met zaagsel en hout, die in combinatie met onder andere rook verrassende craquelé en kleureffecten geeft. Maar ook door het gebruik van oxides en gekleurd slib worden onvermoede effecten bereikt. Het atelier van Analies is te vinden aan de Zicht 30 in Brummen.

www.art-brummen.nl

Lees ook

Tweede editie Human Library online

BRUMMEN – Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.