Home / Doesburg-Regiobode / Ontmoeting Grotenhuys krijgt andere invulling

Ontmoeting Grotenhuys krijgt andere invulling

DOESBURG – De gemeente Doesburg heeft een ontmoetingsplek in Grotenhuys. Circulus-Berkel gaf daar de afgelopen drie jaar invulling aan met een keuken. Deze invulling is financieel niet haalbaar gebleken en daarom stopt de samenwerking in de huidige vorm per april, zo maakte de gemeente woensdag 9 januari bekend.

De gemeente Doesburg vindt het wel belangrijk dat er een ontmoetingsplek blijft in Grotenhuys. Daarom wordt nu bekeken hoe dit binnen de financiële kaders kan worden ingevuld. Zo wil het college met de bewoners van Grotenhuys in gesprek om te horen wat hun wensen en behoeften zijn, zodat een passende nieuwe aanbieder kan worden gevonden.
Het college betreurt het dat de keuken in deze vorm niet wordt voortgezet wordt, maar is er van overtuigd dat een goed alternatief kan worden gevonden zodat mensen elkaar in Grotenhuys kunnen blijven ontmoeten.

In de keuken van Grotenhuys werken medewerkers van Circulus-Berkel en een aantal inwoners van de gemeente is hier actief vanuit de Participatiewet. Circulus-Berkel en de gemeente Doesburg maken afspraken over hoe deze mensen zo mogelijk een nieuwe plek vinden.

Lees ook

Doesburgse raad stelt RES 1.0 vast, maar heeft aandachtspunten

DOESBURG – De RES 1.0 voor de regio Arnhem-Nijmegen is onlangs vastgesteld. Hierin geven de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.