Home / Rheden-Regiobode / Officiele opening Dorpsschool Rozendaal

Officiele opening Dorpsschool Rozendaal

ROZENDAAL – Burgemeester Jan Hendrik Klein Molekamp opent maandag 7 januari officieel de nieuwe Dorpsschool in Rozendaal. Aansluitend is de school van 16.00 tot 18.00 uur opengesteld voor alle inwoners van Rozendaal. De Dorpsschool verhuisde eind november van de Steenhoek naar de nieuwbouwlocatie aan de Bremheuvel.

Nieuw is dat de peuters en jeugd op één school zitten. De Torckschool is verlaten en de peuters hebben zich bij hun oudere broertjes en zusjes gevoegd. Daarmee is een eind gekomen aan een meer dan 100-jarige schooltraditie in Rozendaal. De vrijgekomen locatie aan de Steenhoek wil de gemeente gaan gebruiken voor de bouw van duurzame woningen. In een nieuw gebouw gaan de peuters en kleuters samen als Integraal Kind Centrum onder de naam IKC Dorpsschool Rozendaal.

Het college van burgemeester en wethouders heeft in de raadsvergadering van 11 december verantwoording aan de gemeenteraad afgelegd over de bouw van de nieuwe school. Nog niet alle rekeningen zijn betaald, maar het is al wel duidelijk dat Rozendaal binnen het budget van 4,8 miljoen is gebleven. De nieuwbouw van de Dorpsschool is gefinancierd door de verkoop van bouwkavels op nieuwbouwwijk De Del. Klein Molekamp in In de Roos: “Zij die hiervoor verantwoordelijk zijn, verdienen daarvoor een compliment. Ook is de opbrengst van de nieuwe woonwijk voldoende geweest om de nieuwe school te financieren. De afgelopen jaren deden de vreselijkste geruchten de ronde over het feit dat de nieuwe school het faillissement van de gemeente zou betekenen. Gelukkig blijken de feiten dit alles te weerspreken. Rozendaal staat er financieel beter voor dan ooit.”

Lees ook

Iedereen mag meedoen aan Dierense Speeltuin Got Talent

Feest in Dierense Speeltuin bij opening natuurspeelplaats en viering 75-jarig bestaan DIEREN – Nog een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.