Home / Belangrijk / Nieuwe expositie in Kunstlab Doesburg

Nieuwe expositie in Kunstlab Doesburg

DOESBURG – Het Kunstlab in Doesburg start het nieuwe jaar met de expositie Zoektocht. Hierbij is werk te zien van Alie Wiertsema, waaronder bijgaand schilderij.

Dit werk laat de, voor de bij vijandige, wereld zien, weergegeven in grote donkere vormen en een neerwaartse beweging van de bloemen. Voor Alie is de natuur haar inspiratiebron. Daarom hoopt zij dat haar kleinkinderen ook nog in een mooie wereld mogen leven. Het kleine bijtje, dat na even zoeken te vinden is op haar schilderij, staat dan ook symbool voor die hoop.
Alie Wiertsema tekent al haar hele leven. In de loop der jaren heeft zij daar allerlei technieken aan toegevoegd, maar ze werkt altijd met veel kleur. Met die kleuren begint Alie elk schilderij en ze voegt daar, als dat zo uit komt, allerlei structuren aan toe. Soms gebruikt ze zelfs materialen als koffie of zand.
Ook al is tekenen niet meer de basis van haar schilderwerk, toch heeft Alie onlangs nog bij een van haar kleinkinderen een muurschildering van Winnie de Poeh gemaakt.

Kunstlab Doesburg is te vinden aan de Ooipoortstraat 35. De winkel en expositie zijn geopend van dinsdag tot en met zaterdag en op de Culturele Zondag, de eerste zondag van de maand, van 12.00 tot 17.00 uur.

Lees ook

BoekStartdagen in bibliotheek Doesburg

DOESBURG – De bibliotheek West-Achterhoek, waar de vestiging in Doesburg deel van uitmaakt, heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.