Home / Rheden-Regiobode / Nieuwe directeur Food and Dairy voor Van Hall Larenstein

Nieuwe directeur Food and Dairy voor Van Hall Larenstein

VELP – Dr. Josephine Woltman Elpers is per 1 januari benoemd tot directeur Food and Dairy en Life Science and Technology aan Hogeschool Van Hall Larenstein, met vestigingen in Velp en Leeuwarden. Zij volgt voormalig directeur Wendy Zuidema op.

Josephine Woltman Elpers is gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij heeft ruime ervaring in het onderwijs, onderzoek en het bedrijfsleven. Zij was docent bij de Rijksuniversiteit Groningen, de WHU Otto School of Management in Koblenz (Duitsland) en bij de Vrije Universiteit te Amsterdam. Sinds 2013 was zij directeur bij de Hogeschool Windesheim. Daarvoor was ze afdelingshoofd Marketing Intelligence bij 3M in Duitsland. Verder heeft ze over een lange reeks van jaren ruime internationale ervaring opgedaan in diverse functies. In haar nieuwe functie bij Van Hall Larenstein zal Josephine zich vooral richten op verdere versterking van de samenwerking met het werkveld om gezamenlijk de hogeschool stevig te positioneren op duurzaam onderwijs en toegepast onderzoek.
Een aantal opleidingen, masters en toegepast onderzoek op het gebied van Food and Dairy vallen hiermee onder Josephines verantwoordelijkheid, te weten de masters Agricultural Production Chain Management en Innovative Dairy Chain Management en de bachelors Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, Biotechnologie, Chemie, Chemische Technologie, Forensisch Laboratoriumonderzoek, Dier- en Veehouderij, Animal Husbandry, Melkveehouderij, Milieukunde, Tuin- en Akkerbouw, Voedingsmiddelentechnologie en de Associate Degrees Omgevingskunde en Voedingsmiddelentechnologie. Hogeschool Van Hall Larenstein heeft meer opleidingen op het gebied van land, water, dier, voeding en business en onderscheidt zich op het gebied van duurzaamheid. Zowel het College van Bestuur als Josephine ziet uit naar de samenwerking.

Lees ook

Rhedense akkerranden ingezaaid met kruidenmengsel

GEM. RHEDEN – De randen van een flink aantal Rhedense akkers zijn over een paar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.